+385 91 601 86 93 \ +385 (0) 1 203 95 42 Povratni poziv
Košarica (0)
Vaša košratica je prazna!

Dostava

UVJETI ISPORUKE

GDJE SE ROBA ISPORUČUJE? Naručene artikle isporučujemo na teritoriju Republike Hrvatske, odnosno u svim mJestima u kojima je moguća isporuka i naplata od strane kurirske službe.

ROK ISPORUKE Nakon što ste završili proces naručivanja klikom na ikonu “Završite kupovinu”, na svoju e-mail adresu, koju ste prijavili prilikom popunjavanja podataka, automatski ćete dobiti potvrdni mail o uspješnoj kupovini. Time je Vaša narudžba ušla u proces obrade i slanja i isporuku možete očekivati u roku od 3 radna dana. Samo u slučaju nejasnoća ili bilo kakvih problema vezanih za Vašu narudžbu, kontaktirati će Vas naša služba podrške. Rok isporuke narudžbe je 3 radna dana, dani vikenda (subota i nedjelja) se ne računaju.

PREUZIMANJE POŠILJKE Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 9 -17 h. Molimo Vas da u tom periodu osigurate da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizualno pregledati paket da slučajno ne postoje neka vidljiva oštećenja. Ukoliko primijetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavijestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir pokušava svaku pošiljku uručiti u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, zove Vas  na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, narudžba će se vratiti nama. Po prijemu narudžbe, kontaktirati ćemo Vas kako bi ustanovili razlog ne preuzimanja i dogovoriti se o ponovnom slanju. 

NAČIN PLAĆANJA

Proizvode koje želite naručiti putem ML BEAUTY.hr internet trgovine, možete platiti na više načina:

1. plaćanje prilikom preuzimanja pošiljke na Vašoj adresi

2. plaćanje virmanom tj. općom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci ili putem e-bankinga

Plaćanje pouzećem Nudimo Vam opciju plaćanja pouzećem (direktno plaćanje kuriru na adresi isporuke). U ovom slučaju nakon potvrde narudžbe roba će Vam biti poslana kurirskom službom, a Vi ćete je platiti kuriru pri preuzimanju. Virmansko i plaćanje uplatnicom Plaćanje uplatnicom podrazumijeva da svoju narudžbu možete platiti direktnom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci, a virmansko da uplatu možete izvršiti prijenosom sredstava sa Vašeg računa ako ste pravno lice ili korisnik elektronskog bankarstva. Po evidentiranju Vaše uplate, roba se šalje na izabranu adresu za dostavu. Ako odaberete ovaj način, prije uplate nas obavezno kontaktirajte radi slanja predračuna za pravna lica (putem e maila mlbeautyzagreb@gmail.com i/ili putem telefona +385916018693). Za plaćanje općom uplatnicom ili virmanom neophodno je popuniti slijedeće podatke:

Primatelj: “Marina & Ljudmila Beauty d.o.o. Svrha uplate: Uplata za naručenu robu Šifra plaćanja: 00: HR Iznos: Ukupan iznos Vaše narudžbe Račun broj: 6024840081135086673 – (Raiffeisen Banka) Poziv na broj: Broj Vaše narudžbe* *Broj narudžbe postati će Vam dostupan nakon što kliknete na  ikonu ZAVRŠITE KUPOVINU.

ZAMJENA ARTIKLA

Ukoliko ste nakon prijema artikla ustanovili da ga želite  zamijeniti za drugi artikl iste ili veće cjenovne kategorije, molimo Vas da nas kontaktirate na kontakt telefon +385916018693 ili nam pošaljite email na adresu: mlbeautyzagreb@gmail.com sa Vašim brojem narudžbe, šifrom artikla koji želite zamijeniti i šifrom artikla za koji  ga želite  zamijeniti prvobitno naručeni artikl. Nakon toga, vrši se fizička provjera dostupnosti željenog artikala nakon čega dobivate instrukcije na Vašu email adresu gdje će Vam biti objašnjen čitav proces zamjene artikla za drugi. Naručeni artikl nije moguće mijenjati ukoliko je korišten, odnosno prilikom povrata robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorištenom stanju i originalno neoštećenom pakiranju. Nakon prijave za zamjenu artikla neophodno je robu adekvatno upakirati i poslati po kurirskoj službi, zajedno sa odštampanom, popunjenom dokumentacijom koju ste dobili na e-mail adresu pošto ste poslali zahtjev za

zamjenu artikla. Onog momenta kada se prvobitna roba vrati na stanje, biće Vam poslan zamjenski artikl.

Rok zamjene. Rok za zamjenu artikla je 14 dana od trenutka podnošenja zahtjeva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

Troškovi isporuke Troškove zamjene robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikl. Ukoliko je kupac pogriješio prilikom odabira artikla, prilikom preuzimanja robe, kupac plaća iznos jedne poštarine po uobičajenom cjeniku kurirske službe. Poštarinu plaćate gotovinom kuriru nadležne kurirske službe koji bude preuzimao robu za zamjenu.

NAPOMENA: Potvrdom narudžbe, klikom na ikonu ZAVRŠITE KUPOVINU, suglasni ste sa uvjetima zamjene artikla za drugi.

REKLAMACIJE

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira provjerite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (polomljeni dijelovi i ugnječenja) paket nemojte preuzimati. U ovom slučaju molimo Vas da nas nazovete telefonom na broj +385916018693 ili nam pošaljite e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu mlbeautyzagreb@gmail.com i navedete razlog zbog koga ste odbili  preuzeti paket. U najkraćem mogućem roku obavijestiti ćemo Vas o daljem postupku. Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja pakiranja ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, nazovete telefonom na broj +385916018693, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu mlbeautyzagreb@gmail.com i opišete problem  koji imate. U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim, odgovoriti ćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavijestiti ćemo Vas o daljem postupku. Rok za rješavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste. Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas obavijestite na adresu mlbeautyzagreb@gmail.com ili pozivom na kontakt telefon +385916018693 . U slučaju vraćanja robe kupcu koji je prethodno robu platio kuriru tj. pouzećem, troškove vraćanja robe ne snosi “MARINA & LJUDMILA  BEAUTY” d.o.o. već trošak pada na teret kupca.

NAPOMENA: Potvrdom NARUDŽBE, klikom na ikonu ZAVRŠITE KUPOVINU, suglasni ste sa uvjetima reklamacije.

PRAVO NA ODUSTAJANJE/ POVRAT ROBE

Obavještavamo Vas da se prema Zakonu о zaštiti potrošača („Narodne novine“, br. 41/14 i 110/15 – i to čl 7. stavak 7 ovog zakona, kupovina preko  internet stranice za prodaju mlbeauty.hr smatra se prodajom na daljinu. U slučaju prodaje na daljinu prodavatelj daje obavijest kupcima o njihovim pravima prije zaključenja ugovora, i to isticanjem ove obavijesti: *na internet stranici prodavaoca “MARINA & LJUDMILA BEAUTY” d.o.o. putem linka Odustajanje od ugovora *u procesu naručivanja tako što se kupac pritiskom na odgovarajuću opciju slaže sa Uvjetima i prije nego što naruči proizvod, *i konačno na e- mail koji je kupac ostavio prilikom kupovine, odmah nakon naručivanja prodavatelj dostavlja kupcu slijedeće dokumente: 1. obrazac za odustajanje od ugovora, 2. obavještenje o pravima potrošača prilikom kupovine preko interneta o načinu, uvjetima i roku ostvarivanja prava na odustajanje od ugovora, načinu vraćanja isporučene robe i povratu novca i pravu na reklamaciju i načinu ostvarivanja tog prava, 3. primjerak ugovora o prodaji potpisanog od strane prodavaoca.

PRAVO NA ODUSTANAK OD UGOVORA U slučaju prodaje na daljinu ustanovljeno je pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne djelatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u vlasništvo, odnosno u vlasništvo lica koga je kupac ovlastio, a nije prijevoznik.

Ostvarivanje prava Izjava o odustajanju daje se na obrascu za odustajanje. Izjava o odustajanju od ugovora dana je na obrascu za odustajanje od ugovora i smatra se pravovremenim ukoliko je poslana u roku od 14 dana od kada je roba predana u vlasništvo kupcu. Izjava o odustajanju od ugovora proizvoda pravno je djelovanje od dana kada je poslana trgovcu. Prilikom odustajanja kupac nije obavezan navesti razloge zbog kojih odustaje.

Istekom roka od 14 dana od prijema robe, prestaje pravo kupca na odustajanje od ugovora. U slučaju nepravovremenog vraćanja robe, tj. nakon isteka roka od 14 dana, roba će biti vraćena nazad kupcu, a trošak transporta u tom slučaju pada u cijelosti na teret kupca.

Kupac pravo na odustajanje od ugovora ostvaruje tako što će u roku od 14 dana od dana prijema robe, obrazac za odustajanje od ugovora popuniti uz vlastoručni potpis i poslati zajedno sa robom koju vraća uz otpremnicu koju je primio uz robu, prodavaocu na adresu sjedišta – u Zagrebu, ul. Medvedgradska 36, 10 000.

Kupac može i elektronskim putem popuniti obrazac za odustajanje od ugovora i poslati ga također elektronskim putem na e-mail mlbeautyzagreb@gmail.com.

Prodavatelj će kupca o preuzimanju izjave obavijestiti, također elektronskim putem. U ovom slučaju, kupac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao elektronski obrazac za odustajanje, vratiti primljenu robu prodavaocu, adekvatno zapakiranu  da se ne ošteti, sa dokumentacijom koju je primio uz robu, odnosno sa otpremnicom. Smatrati će se se da je roba vraćena u roku ukoliko je kupac poslao robu prije isteka roka od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustajanje. Kod pravovremenog odustajanja od ugovora kupac snosi direktne troškove vraćanja robe, bez drugih obaveza.

Prava kupca. Ukoliko kupac odustane od ugovora smatrati će se da ugovor nije ni zaključen, a prodavatelj je obavezan  kupcu vratiti novac u roku od 14 dana od kada je primio obrazac za odustajanje, s tim što prodavatelj može odgoditi povrat novca dok ne dobije robu koja se vraća.

Prodavatelj će kupcu izvršiti povrat novca isključivo uplatom na tekući račun, sa čime se kupac izričito slaže prihvaćanjem uvjeta pri naručivanju. Fotografije proizvoda su osnovna informacija o izgledu proizvoda, i vjerno prikazuju proizvode iz vise uglova, ali prodavatelj ne može bezuvjetno garantirati da je proizvod identičan u pogledu izgleda sa fotografijom. U okviru zakonskog roka za odustajanje od ugovora, kupac ima mogućnost  prilikom odustajanja od ugovora odlučiti se za zamjenu robe koja mu više odgovara odnosno da umjesto naručenog proizvoda isti zamijeni za istu vrstu proizvoda iz ponude prodavaoca ili  se odlučiti za potpuno drugi proizvod.

Napomena. Ukoliko se kupac odluči za povrat novca potrebno je da robu koju vraća pošalje kurirskom službom o svom trošku, ali bez otkupnine pošiljke, s obzirom da prodavatelj povrat novca vrši isključivo uplatom na tekući račun kupca.

Gubitak prava pri preuzimanju proizvoda, prodavatelj će utvrditi da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za

umanjenu vrijednost proizvoda koja nastane kao posljedica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prelazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Neispravnost proizvoda i neadekvatno korištenje proizvoda podrazumijeva oštećenje ambalaže, držanje na visokim temperaturama i direktno izlaganje suncu i otvaranje i upotreba proizvoda. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, prodavatelj ima pravo odbiti vraćanje cijene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Zakon o zaštiti potrošača isključuje pravo kupca da vrati proizvod u određenim situacijama a imajući u vidu asortiman robe u ponudi Marina & Ljudmila Beauty d.o.o, koji podrazumijeva zapečaćenu robu koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja i higijenskih razloga, u kojem slučaju kupac nema prava odustati od ugovora.

PRAVO NA REKLAMACIJU Usklađenost isporučene robe.

Prodavatelj je dužan isporučiti robu koja je sukladna ugovoru, odnosno shodno predmetu ugovora koja odgovara opisu i karakteristikama, svojstvima, upotrebi, koji je prodao kupcu. Kupac je dužan prilikom prijema robe pregledati robu i provjeriti njenu sukladnost sa naručenom, te istaknuti postojanje nedostataka koji se mogu uočiti pregledom. Kupac ima pravo da prodavatelj neusklađenost robe otkloni popravkom odnosno zamjenom u konkretnom slučaju, u primjerenom roku.

Prodavatelj je odgovoran ako je  postojao u trenutku prelaska rizika na kupca tj. u trenutku predaje robe, ili ako se pojavila poslije prelaska rizika na kupca ako potječe iz uzroka koji je postojao prije prelaska rizika na kupca ili je kupac mogao lako uočiti, ukoliko je prodavatelj izjavio da je roba sukladna ugovoru.

Ako isporučena roba nije sukladna ugovoru kupac ima pravo zahtijevati od prodavaoca da otkloni neusklađenost popravkom ili zamjenom u konkretnom slučaju. Ako se neusklađenost ne može otkloniti zamjenom u primjerenom roku, ili u primjerenom roku to ne bude učinjeno ili ako zamjena predstavlja značajnu nepogodnost za potrošača ili nerazmjerno opterećenje za prodavaoca  uzrokujući mu nerazmjerne troškove kupac ima pravo birati između umanjenja cijene ili raskida ugovora. Ako se neusklađenost pojavi u roku od 6 mjeseci od dana kada je kupac primio robu, kupac ima pravo birati između zahtjeva da robu zamijeni, ili ima pravo na umanjenje cijene ili raskid ugovora.

Za skrivene nedostatke koji su postojali u momentu prelaska rizika na kupca, prodavatelj odgovara u roku od dvije godine od predaje stvari, s tim što se pretpostavlja da su nedostaci postojali u trenutku prelaska rizika na kupca, ako

se pokažu u roku kraćem od šest mjeseci od dana preuzimanja robe, čime se ne isključuje pravo prodavaoca da dokazuje suprotno. Trenutak prelaska rizika sa prodavaoca na kupca je trenutak predaje robe kupcu ili osobi koju je kupac ovlastio za prijem robe u njegovo ime.

Postupak reklamacije. Kupac može prijaviti reklamaciju prodavaocu zbog neusklađenosti robe kao i zbog pogrešno obračunate cijene i drugih nedostataka. Kupac podnosi reklamaciju na slijedeći način: 1)preuzimanjem obrasca za reklamaciju koji će elektronski popuniti i uz obrazac poslati eventualno dokaze o neusklađenosti  u vidu fotografije i slično, na e-mail osobi zaduženom za prijem i odlučivanje o reklamacijama na mlbeautyzagreb@gmail.com

2) Nakon što kupac prijavi reklamaciju elektronskim putem ovlaštenoj osobi kod prodavaoca će kupcu bez odlaganja potvrditi prijem reklamacije, istu navede kao i da obavijesti kupca o izjavljenoj reklamaciji i ishodu reklamacije u roku od 8 dana od njenog prijema. Prodavatelj preuzima obavezu da sam po prijemu reklamacije preuzme robu koja je predmet reklamacije preko kurirske službe . Ukoliko kupac ipak samoinicijativno pošalje robu nazad prodavaocu, prodavatelj mu nije dužan  nadoknaditi taj trošak.

Za sve informacije i dodatnu pomoć u pogledu reklamacija kupci se mogu obratiti osobi zaduženoj za reklamacije u sjedištu  prodavaoca, na telefon +385916018693.

Prodavatelj će odlučiti o reklamaciji najkasnije u roku od 15 dana od prijema reklamacije a ukoliko iz objektivnih razloga nije u mogućnosti odgovoriti u tom roku, ili ukoliko u tom roku ne primi robu, bez odlaganja će o tome obavijestiti kupca uz obavezu da navede rok za rješavanje reklamacije.

Odluka. Prodavatelj će razmotriti prijedlog kupca u pogledu izjavljene reklamacije i u navedenom zakonskom roku dati će kupcu odgovor da li prihvaća reklamaciju, izjasniti se o zahtjevu kupca i iznijeti konkretan prijedlog i rok rješavanja. Ukoliko je reklamacija osnovana a dođe do raskida ugovora, prodavatelj će vratiti novac kupcu uplatom na tekući račun sa uobičajenim troškovima vraćanja robe.

“MARINA & LJUDMILA BEAUTY” DOO na svojoj internet strani ima istaknute Uvjete upotrebe kao i pravila o reklamaciji potrošača za robu kupljenu preko on line trgovine pri čemu napominjemo da se navedenim uvjetima i pravilima ni na koji način ne ograničavaju niti sužavaju prava potrošača odnosno kupaca navedena u ovom obavještenju shodno važećem Zakonu o zaštiti potrošača , već istim neka pitanja mogu biti samo bolje razrađena.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće (eng. cookies).

Za više informacija o kolačićima koje upotrebljavamo, te o načinu kontrole i konfiguriranja, posjetite našu stranicu POLITIKA KOLAČIĆA. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaš uređaj odaberite SLAŽEM SE.

x